Toiminta

Historia

Joensuun Urheilusukeltajat ry on perustettu 11.11.1969 ja on Pohjois-Karjalan toiseksi vanhin sukellusseura. Valtakunnallisellakin tasolla seuramme on yksi suurimmista 250-300 jäsenellään.

Seuran päälajeja ovat laitesukellus, uppopallo ja vapaasukellus. Seuralla on mittavia saavutuksia uppopallon, vapaasukelluksen ja laitetekniikan SM-tasolla.

Perusarvoihimme on kuulunut alusta saakka luonnonsuojelu ja ihmisläheisyys. Seura järjestää vuosittain lukuisia tapahtumia sukellusharrastuksen kehittämiseksi ja sosiaalisen toiminnan ylläpitämiseksi. Näistä esimerkkinä voidaan mainita kouluttajapäivät, kesäleiri, pikkujoulu, sukellusmatkat ulkomaille sekä monipuolinen ja laadukas koulutus. Avovesikaudella järjestetään viikoittain yhteisiä sukelluksia lähiseudun vesistöihin sekä joka toinen vuosi tehdään viikonloppureissu Hossaan Suomussalmelle.

Seuramme vaalii yhteistyötä muiden sukeltajien sydäntä lähellä olevien yhteisöjen kanssa. Alueen muut sukellusseurat, oppilaitokset ja viranomaiset ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme.

 

.